8.06.2013

Issey Miyake - L'eau D'issey Pour Homme




Japon markanın çok satan erkek parfümü.



İssey Miyake, parfüm sektöründe çok da örneği olmayan uzak doğulu bir tasarımcı. Kendi markasını kurmuş ve şu an Dünya'nın dört bir yanında kullanılan parfümler üretmeyi başarmış.L'eau D'issey, çiçeksi-akuatik tarzda bir yaz parfümü. Yıllardır ülkemizde en çok sahtesi ve benzerleri üretilen parfümlerden bir tanesi. Bu kadar popüler olmasını bence çok genel beğeniye uygun bir parfüm olmasına borçlu.

İçeriğinde adaçayı,mandalina,limon,bergamot,tarçın,sardunya,nilüfer,safran,vetiver,misk,sedir ve bir kaç esans daha var. Öne çıkanlar, adaçayı,limon,bergamot ve genel manada çiçeksi bir harman diyebiliriz.

Açılışında mandalina ve limon keskin bir giriş yapıyor. Hoş, ferah ve kaliteli bir açılış diyebilirim. Orta notalarda adaçayı ile birlikte ferah çiçeksi, tatlı bir koku hakim. Burada tek sorun parfümün hafiften ekşimesi. Aynı etkiyi Acqua di Gio'da da görebiliyoruz. Bu akuatik formda parfümlerde genelde var olan bir durum. Bence sıcak mevsimlerde kullanılan bu yaz parfümlerinin en büyük eksiklerinden bir tanesi. Hatta yine bu akuatik koku(ekşi olan) biraz burnu rahatsız bile ediyor. Kullanımına dikkat etmek gerek. Bunun en az rahatsız eden versiyonuna Bulgari Aqua' da rastlamıştım. Eklemeden geçmeyeyim.Alt notalarda ise odunsuların devreye girmesi ile parfüm biraz daha sakinleşip güzel bir kapanış yapıyor.

Kalıcılığı orta-düşük arası. Farkedilirliği başlarda fena değil yalnız sonradan gitgide azalıyor. Bir yaz parfümü olması sebebiyle bu durumu görmezden gelebiliriz. Eh işte diyip geçiyorum.

Genel manâda iyi bir parfüm. Kaliteli. Bir diğer sıkıntı pek çok yerde başarılı şekilde sahtelerinin üretilebiliyor olmasıdır sanırım. Genelde bu veya buna benzer kokuyu yakalayabiliyorlar. Çoğu kişiyle pişti olmak, onlardan kat be kat fazla para verip, biraz can sıkıcı olabilir.

Şişe tasarımı biraz kaba. Enlemesine ilerleyen yapısı hantal bir görüntü ortaya koymuş. Kapağı ise..... Kapak. Şişe kadar bir kapak. Hiç bir yere sığmıyor şişe kapağıyla. Dile kolay toplamda 18 santimetre uzunluğunda. Sade bir tasarımı olmasına rağmen, bu boyutlandırma sorunu yüzünden pek sevmedim şişesini.

Kaliteli ve erkeksi bir akuatik-çiçek temalı yaz parfümü. Yaz ve ilkbahar aylarında bu fiyata alınabilecek iyi mevsim kokularından bir tanesi. Eğer yaz için parfüm arıyorsanız mutlaka bir deneyin.

Zaten koklayınca bir yerlerden tanırsınız:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder