24.05.2013

Bulgari - Aqua Pour Homme

Markanın sucul(akuatik) temalı popüler parfümü.

Yaz geliyor. Parfüm raflarımızdaki yoğun kokular yerlerini daha fresh, temiz ve hafif arkadaşlarına bırakıyor haliyle. Ağır ve yoğun kokuları daha çok seven(benim gibi) parfüm severlerin ,bu kara günlerinde yavaş yavaş kullandığı parfümleri hafifletmesi gerekiyor elbette.

Konuğum, Bulgari markasının akuatik yaz kokusu Aqua Pour Homme. Parfüm dediğimiz gibi, aromatik-akuatik sınıfında yer alıyor. İlk olarak şişe tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor bu popüler parfüm. Yusyuvarlak, koyu yeşil şişesiyle, denizlerin dibinden bir tat sunma hedefinin olduğunu anlatmak istiyor bizlere adeta.


Üst notalarında çok hafif tatlı, keskin bir turunçgil karışımı(portakal, mandalina) bizleri karşılıyor.Açıkçası fena bir açılış değil ancak bana biraz fazla keskin geldi. Alerjik hassaslığı olan arkadaşlarımızı başlangıçta azıcık zorlayabilir. Orta notalarda deniz kenarı hissi veren elementler devreye giriyor(poseidonia,santolina). Burada parfüm biraz daha tatlanırken esas karakterini de kazanıyor. Burayı çok sevdim. Başarılı bir akuatik deneme olmuş. Örneğin Acqua di Gio'nun ekşi ve nispeten başarısız temasından uzak, daha doğal ve amacına ulaşan bir sucul kompozisyon. Son olarak yumuşak odunsular ve biraz amber ile tenden ayrılıyor. Son kısmı oldukça sıradan ne yazık ki. O başlardaki ve ortalardaki esintiden pek eser kalmıyor. Parfümün kokusunun havada kalmaması için elzem bir ekleme olsa da, kullanılan amber-tatlı odunsu kombinasyonu pek de başarılı değil.

Kalıcılığı bir yaz parfümüne göre iyi olsa da farkedilirliği üst notalar(ilk bir kaç dakika) dışında çok az ne yazık ki. Kendisinden daha sonra piyasaya sürülen Aqua Marine ile çok benzetiyorum bu parfümü ancak Aqua Pour Homme biraz daha kalıcı oldu benim tenimde.




İki kardeş yan yana :)



Uygun fiyatı ve pek çok yerde indirimli olarak bulunabilmesi sebebiyle yaz için iyi bir alternatif olacaktır. Çok harika diyemesem de düşük fiyatına göre oldukça fazla "iş görecektir".



Her yaş grubuna uyacak güvenli bir parfüm. Tek sakıncası daha önce söylediğim alerji durumu olabilir. Çok hassas bir burnunuz yoksa dert etmeyin. Alerjik bir bünyeye sahipseniz önce bir süre denemenizi tavsiye ederim.

2 yorum:

  1. Bvlgari Pour Homme'yi denemenizi tavsiye ederim oldukça klas ve elit bir kokuya sahip.

    YanıtlaSil