23.06.2013

Lanvin - Avant Garde


Markanın yeni gourmand kokusu.
Tatlı ve yumuşak parfümler ilginizi çekiyorsa denemeniz gereken bir parfümle daha karşınızdayım. Lanvin'den Avant Garde. Bu tarz parfümlerin özel bir alıcı kitlesi var. Çok sadık bir şekilde, bağırmayan, tatlı ve sıcak parfümleri severek kullanan bir kitle bu. İşte böyle bir kitleye 2011 yılında hoş bir alternatif daha kazandırmış Lanvin.

Açılışta çok güzel, tatlı bir biberle merhaba diyor parfümümüz. Bu açılışın tatlılığı çok yumuşak ve  hoş bir bal tatlılığı. Açılışını çok beğendim. Sadece biraz sentetiklik hissediliyor ancak çok değil. Korkacak bir durum değil. Orta notalarda kaliteli bir lavanta ile balmumu kendini iyiden iyiye gösteriyor. Tam bal diyemeyiz. Üstü örtülü balmumu kokusu düşünün. Bu koku ve lavanta orta notalarda hoş bir ikili oluşturmuş. Biraz baharatlar da duyumsanıyor orta notalarda. Parfüm bu kısmıyla bana biraz Viktor Rolf Spicebomb'u anımsattı. Alt notalarda ise odunsular ile birlikte bolca tütün hissediliyor. Genel olarak hakim notalar balmumu,tütün ve lavanta diyebiliriz. Lavanta nereden akıllarına geldiyse gerçekten parfüme ayrı bir hava katmış tebrik etmek lazım. Hatta biraz Dior Homme İntense'i hatırlatması da bu yüzden. Tabi Dior'daki iris, onu çok ama çok farklı bir yere taşımış. Çok benzediklerini söyleyemem ancak kimilerine tatlı lavanta kokusu Dior Homme İntense'i hatırlatabilir.

Sıcak, baharatlı ve tatlı yapısı ile Spicebomb'u da gerçekten biraz anısatan parfüm, genel olarak başarılı bir eser denebilir. Çok az bir sentetiklik barındıran güvenli kokusu gourmand parfüm meraklılarını çok memnun edecek gibi görünüyor.

Biraz daha kış mevsimine uygun diyebiliriz ancak arada bir kendinizi şımartmak için serin havalarda da kullanabilirsiniz.

Kalıcılığı iyi. Farkedilirliği çok yüksek değil. Fazla saldırgan olmayan yapısı ona farkedilirlik olarak kötü yansımış. 

Genç arkadaşlara daha çok yakışacak modern bir hali var. 35 yaşına kadar herkese önerebilirim. Fotoğraftaki arkadaşın yaşı ve giyim tarzı çok güzel örnekliyor aslında durumu. Genç ve biraz daha efendi parfüm severlere çok uygun. Kör alışa esasen uygun,güvenli bir parfüm ancak tatlı parfümlerden hoşlanmayanlar için bir risk arz edebilir.

Modern,tatlı,sıcak,sevecen,kibar ve güvenli. Gizli kalmış hoş bir gourmand Lanvin Avant Garde.

5 yorum:

  1. T.V ile benzer diye bir söylenti var,katılırmısınız hocam?:)alalım mı yani?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet biraz benziyorlar. tobacco vanille'in tütün kullanımı çok daha baskın ve sert yalnız. o kadar iddialı bir parfüm beklemeyin. yine de kendi çapında, tatmin edecek bir alternatif olabilir elbette.

      Sil
  2. hocam yorumlardan sonra bellamola sitesinden muazzam ucuz bir fiyata aldım. dior intense tadında çok başarılı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çok hesaplı bulunabiliyor ancak dior homme intense ile pek alakası yok bence. tütün temalı bir parfüm avantgarde.

      Sil