9.03.2016

Parfum d’Empire - Azemour les Oranges

Sağlıklı yaşam için C vitaminini eksik etmeyin. Maazallah yazın bile grip kol geziyor olabilir.
Parfum d'Empire, pek fazla parfüm çıkartmayan, özenilmiş işlere sahip, başarılı bir parfüm evi. Blogumda ilk defa bir parfümlerini inceliyorum. Elimde yazlık-ferah bir parfüm olan Azemour les Oranges var. Aromatik-şipre olarak sınıflandırılmış. Farklı ve oturaklı bir koku olduğunu başta belirtmeliyim.

Açılışta biraz yapay turunçgil ve biberli bir hisle merhaba diyor parfüm bize. Burada, portakal, limon gibi meyvelerin kokusunu alabiliyoruz. Özellikle ilk sıkıldığında keskin bir limon kokusu alabilirsiniz. Daha sonra bu limon efekti oldukça azalıp kayboluyor. Açılış oldukça biberli, keskin ve ferahlatıcı oldu diyebilirim. Fena değil. Orta notalarda hızlı bir çiçeksi geçiş gerçekleşiyor. Gül, karanfil çiçeği ve portakal çiçeği. Hepsinden azar azar. Turunçgil tarzını muhafaza ederek, floral bir hava katılmak istenmiş. Bu kısım biraz sabunvari koktuğu için çok ısınamasam da, koku karakteri böyle net bir değişim gerçekleştirerek beni oldukça şaşırttı ve memnun etti her şeye rağmen.

Kalıcılığı fena değil. Uzun süre tende ve kıyafette kalıyor fakat tene yakın bir tarzı var. Bu yüzden farkedilirliği kalıcılığından bir miktar daha geride. Bu husus göz önünde bulundurulmalı. Saldırgan kokuları sevenleri tatmin edeceğini sanmam.

Parfüm mevsimi bahar-yaz ayları. Yaş grubu için ise fazla net çizgileri olduğunu düşünmüyorum kokunun. Her yaştan kadın erkek kullanımına uygun görünüyor. Tabi gençler pek yönelmez bu tarz markalara genel eğilim olarak ancak yine de belirtmekte fayda var. Gençlerin kullanımına da aykırı değil şipre tarzı. Fiyat etiketi ise normal-normal üstü diyebilirim. Ucuz değil ancak ulaşılmaz da değil. Böyle optimum bir koku olması bence çok olumlu. Parfümü güvenilir bir liman haline getirmiş adeta.

Bu kadar arada kalmış, her konuda ne iyi ne kötü olan bir yazlık koku fazla da popüler değilse tercih edilmesi de zor oluyor. Kimseyle pişti olmazsınız o kesin. Fazla kullananı mevcut değil. Fakat bunca başarılı yazlık koku varken kullanılır mı? Ondan tam emin olamadım. Son bir iki yıldır yazlık parfümlerde çok ciddi ve popüler kokular sürüldü piyasaya. Tüm bu kokular arasından sıyrılabilmesi için herkesin kullandığı bu turunçgil notalarının çok farklı sunulması gerekirdi. Verdiği sağlıklı ve canlı his ise oldukça pozitif bir izlenim bırakıyor. Kalite hissiyatı yüksek. Parfümseverlerin genel eğilimlerinden bahsettik ancak bu eğilimler malesef yalnızca koku güzelliğinden ve kalitesinden etkilenmiyor. Hatta diğer parametrelerin yanında bu özellikleri sönük bile kalıyor diyebiliriz. Bu yüzden tercih edilmeyen bir koku olması bu parfümün kaliteli bir parfüm olduğu gerçeğini değiştirmiyor. 

Şişesi alınmadan önce en azından bir şans verilmeyi hak eden bir koku. Fırsatını bulursanız bir bakın. Pişman olacağınızı zannetmiyorum.

2 yorum:

  1. Merhabalar. 16 yaşındayım beyaz tenliyim. Çok ağır olmayan 80-150 tl arasında bir parfüm önerebilir misiniz.

    YanıtlaSil