8.03.2016

Diesel - Only The Brave

Piyasa yolcusu kalmasııııın...
Selamlar sevgili Parfüm Blogu takipçileri. Yeni bir parfümle daha karşınızdayım. Bugün incelememe konu olan koku Diesel'in şekilli şukullu şişesi olan, karizmatik parfümü Only The Brave. Odunsu oryantal oalrak sınıflandırılmış bir koku. Yine pek katılamıyorum bu sınıflandırmaya. Hatta koku rengi bence doğuya değil tam tersine batıya dönük. 2009 yılında piyasaya sürüldüğünde sunuşuyla bütün dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı only the brave. Daha sonrasında farklı versiyonları satışa sunulmuş olsa da, hiçbiri bu klasik versiyonu kadar tutmadı desek yeridir.


Parfümün şişe tasarımı ilk göze batan detayı. Yumruk şeklinde, kalın camdan mamül bir ana gövdesi var. Yumruğun öne bakan kısmında gümüş rengi, hoş bir diesel logosu, ve onunla uyumlu yine gümüş yuvarlak kapağı mevcut. Kapağının üstünde de only the brave yazısını görebilirsiniz. Güzel gerçekten. Şirin ve çekici bir sunuş. Amaca ulaşmış. Tebrikler.

Aslında Parfüm Blogu'nu takip eden okuyucular bilirler ki, bu parfüm hiç benim tarzım ya da yüksek puan verdiğim bir sınıfta değil. Yapay ve çok şekerli bir koku ilk izlenim olarak. çok satmak isteyen firmalar nasıl bir yol izliyor genelde kendimize sormamız lazım. Hemen söyleyelim. iki önemli ve ana unsur var. birincisi çok iddialı bir sunuşunuz olacak, ikincisi de, insanların genelinin beğeneceği bol şekerli, genel beğeniye uygun ve kalıcı koku tasarlayacaksınız. Marka bilinirliğiniz de varsa tebrikler.. nur topu gibi bir "best seller" ınız oldu.

Only The Brave'de görünüşe göre bu kafa yapısıyla üretilmiş. İşin güzel tarafı ise, koku o kadar da kalitesiz değil gerçekten. Pek çok hoş detaya sahip. Yani hemen kenara atılacak bir parfüm değil kesinlikle.

Açılışı doğal olmasa da hoş ve iddialı limon-turunçgil'le yapıyor parfümümüz. Üst notalardan orta notalara geçiş ise çok hızlı olmuyor. Amber, sedir destekli, biraz da florallik içeren(içeriğinde menekşe geçiyor ondan kaynaklı sanırım) hoş orta notalara sahip. Burnu zorlayan, biraz saldırgan iki safha üst ve orta notalar. Çok kararsız kaldım. Ama kötü değil. Alt notalarda ise kendini iyice gösteren amber ve deri tonlarıyla daha pürüzsüz bir döneme giriyor kokumuz. Alt notalar biraz bayık olması dışında güzel. Kokumuz bu şekilde tenden ayrılıyor.

Kalıcılık ve farkedilirliği oldukça başarılı. Zaten yazının başında söylemiştim. Amacına uygun hareket ediyor. Günümüz gençliğinin arayıp da bulamadığı özelliklere sahip bir koku gerçekten. Hayranı çok. Yalnız bu parfümün dozajına dikkat etmemiz gerekiyor. Bende alerjik reaksiyon yarattı. Burnumu, genzimi epey zorluyor. 1-2 fıs yeterli olacaktır. Fazla abartmamaya özen gösterelim.

Kış ayları için uygun bir parfüm. Bu tarz kokuları yaz sıcağında, gündüz beach party'lerde duyumsuyoruz. Görgüsüzlüğün luzmu yok. 100 tane parfüm alamaz herkes elbette. Almamalıdır da fakan herkesin bana göre en az 1 yazlık 1 kışlık kokusu olmak zorunda. Yoksa da hiç sıkmamalıyız. Dediğim gibi bu kokunun mevsimi kış.

Yaş aralığı olarak 35 yaşa kadar diyebilirim. Bu yaşın üstü mümkünse biraz daha elegant kokulara yönelsin. Parfümün hedeflediği ve hitap ettiği kitle kesinlikle 18-30 yaş arası. Ne eksik ne fazla.

Son tahlilde, piyasada bilinen, çok satan, pişti olma ihtimali bulunan, sahteleri rahatlıkla üretilebilen, eksileriyle artılarıyla, günahıyla sevabıyla tam bir "arada kaldım" kokusu. 35 ml ufak boyları var şişesi de çok şirin olduğundan ben bir tane aldım duruyor. Arada sıkmalık. Battal boylarına gerek duymadım ki 200 ml'liği bile var. Tam çıkarıp masaya vurmalık yani.:)

Fiyatları da çok üzmüyor kokumuzun. Göz önünde bulundurun. Özellikle büyük boylarda avantajlı fiyatları yakalayabilirsiniz.

1 yorum: