4.01.2016

Hermessence - Ambre Narguile


Amber bunun neresinde?

Hermes'in "exclusive" diyebileceğimiz hermessence serisinin en çok ses getiren parfümü Ambre Narguile. İsminden biraz fikir sahibi olsak da, tam anlamıyla kokuyu anlamamıza yettiğini söyleyemem.

Açılışta herkesin söylediği gibi "elmalı turta" tarzı bir koku alıyor olabilirsiniz ancak ben bu şekilde tarif etmeyeceğim. Başlangıçta tatlı baharatlarla açılış yapıyor kokumuz. En önde tarçın, ballı ballı gourmand bir serüven başlıyor. Birkaç dakika geçtikten sonra koku bana direkt başka bir kokuyu anımsattı. Spicebomb. Aynı tatlılık, aynı sıcak baharatlar ve ne yazık ki aynı yapaylık. Burada kokuyu biraz daha elegant  yapan tek unsur, usul usul öne çıkan tütün yalnızca. Tatlı tütün notaları çok hoş olabiliyor. Özellikle böyle kış kokuları için biçilmiş kaftan. Orta notaları beğendik haliyle. Alt notalarda ise içki teması gibi bir hisle birlikte, ballı baharatlı bir amber kullanımı var. Aslında amber teması demek doğru olmaz. Sonuçta sırf isminde amber geçiyo diye değinmek istedim. Amber çok pısırık kullanılmış. Aslında bu da bir başarı. Bu kadar geri planda bırakabilmek amber gibi bıçkın bir delikanlıyı... 

Kokunun mimarı tahmin edebileceğiniz gibi Ellena. Yine yapmış yapacağını. Ne boğmuş bizi, ne de çok çekingen kalmış. Kararında ama birazcık yapaylık sınırında bir koku çıkartmış ortaya. Çok çok beğendiğimi söyleyemesem de bence kötü bir parfüm değil. Yalnız Hermes çizgisinin epey dışında olmuş. O da enteresan bir detay. İnsan Hermes diyince artık turunçgil arıyor burnuyla koklaya koklaya. Abe Elena naptın bize...

Kalıcılık ve farkedilirlik tatmin edici. Hiç fena değil. Görevini başarıyla yerine getiriyor. Şişe tasarımı ve sunuş tam bir Hermes klasiği olmuş. Artık bu şişe tipini nerede görsek Hermes diyoruz zaten. Derili dikişli şekilli şukullu kapağımız da pek bir hoş. Yerim onu ben.

Kim kullanır bu kokuyu? Gidip birine hediye alınacak bir koku değil. Belirli bir teması var. Kokusu güvenli olsa da biraz fantezi arayanlar için gibi geldi bana. Hani parfüme doymuşuzdur da biraz şıkır şıkır tatlı lezzetli birşeyler de sıkayım gezeyim dersek alır kullanırız. Yaşa fazla bakmaz. Her yaştan arkadaşımız tercih edebilir bu kokuyu. Koku esasen uniseks olsa da erkek kullanımına tütün ile bir adım daha yaklaşmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder