13.02.2014

Burberry - Touch For Men



Parfüm piyasasında tanınan, bilindik ve güvenli kokuları sevenler bu yana doğru gelsin..
Burberry'nin parfüm dünyasına kattığı kullanışlı kokulardan biriyle karşınızdayım. Touch For Men. Seveni, sevmeyeni, bileni, kullananı pek çok bu parfümün. İyi ve kötü özelliklerine sırasıyla değineceğiz elbette. Odunsu-çiçeksi-misk olarak sınıflandırılmış bir koku Touch. İddialı ve hoş esansları içerisinde barındırıyor gerçekten. peki bu güzel esanslar gerçekten güzel mi kullanılmış? Birlikte bakalım.
Parfümün açılışı menekşe ve mandalina ile gerçekleşiyor. Biraz tuhaf, bir yerlerden tanıdık gelen bir his var burada. Yapaylık hissi de oldukça yüksek diyebilirim. Üst notalar hafif tatlılık barındırıyor ancak koku karakter olarak tatlı diyemeyiz. Birkaç dakika sonra biber,hindistan cevizi,sedirin bulunduğu orta notalara geçiyoruz. Hindistan cevizi tek kelimeyle "iğrenç". İçimi kaldırdı. Sanki hindistan cevizimiz bozulmuş gibi kokuyor. Hiç doğal değil ve rahatsız edici. Kuru bir hissiyat da bu kısımda kendini gösteriyor. Alt notalarda ise miskin devreye girmesiyle koku kendini biraz toparlayıp ana karakterine bürünse de, son derece yapay ve sıradan bir koku olarak tenden ayrılıyor.

Özellikle orta notalardaki kuru, yapay his, bu kokuyu kullanan kişilerde bir deodorant çağrışımı yapıyor. Bazı kullanıcılarının deodoranta benzettiğini duyabilirsiniz. Şaşırmayın. Gerçekten böyle bir tarafı var Touch'ın. Yine benzer şekilde, misk kullanımından dolayı, cami-kilise tarzı kokuya sahip olduğunu da söyleyenler oldu. Ona da katılıyorum. Bu görüşler oldukça isabetli bence.


Peki kokunun bu kadar tercih edilmesini sağlayan özelliği ne? Bunu çok düşündüm. Sanırım modern dünyada parfüme çok merakı olmayan ancak bir şekilde parfüm kullanan arkadaşlarımız, yapay ve bu tarz güvenli kokuları çok seviyorlar. Parfümün tutulmasını buna bağlıyorum. Ayrıca pek çok parfümcüde oldukça uygun fiyatlara bulunabiliyor. Bunlar da parfümü tercih edilebilir kılıyor. Doğru. Bu şartlarda kesinlikle tercih edilebilir.

Kalıcılığı bir EDT'ye göre oldukça başarılı. Farkedilirliği için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim ancak ilk bir-iki saat farkedilirliği de fena değil. Koku performansı başarılı.

Yaz, kış, dört mevsim kullanılabilecek yapısıyla, günlük ferah bir parfüm arayanlar için oldukça uygun bir alternatif Touch For Men. Her yerde bulunabilen bu kokuyu denemenizde yarar var.

1 yorum:

  1. Denediklerim içinde burberry'nin en sevdiğim kokusu burberry London oldu. Ama onun da kalıcılığı düşük oldu.

    YanıtlaSil