8.01.2014

Michael Kors - Michael For Men



Aromatik bir maskülen arıyorsanız doğru adrestesiniz.

Merhaba. Bugün Michael Kors'un Erkekler için tasarladığı başarılı parfümü Michael For Men ile birlikteyiz. Parfümün burnu Harry Fremont. Kendisi piyasa kokusu üretmekte oldukça başarılı bir zat. Genelde çok satacak, sentetik kokular ortaya koymuş. Bu yönüyle kokuya karşı bir önyargı taşımıyor değilim. Harry'nin en meşhur parfümü kuşkusuz CK One.Yine Calvin Klein  Summer serisinin 2007 ve 2008 yıllarındaki versiyonlarının altına da imzasını atmış.Michael For Men ise biraz daha oturaklı, daha karakterli bir koku. Aromatik fujer olarak sınıflandırılmış.

Açılışı hafif tatlı, hoş meyvelerle gerçekleşiyor. Açılışta bir turunçgil alışkanlığımız olduğundan farklı ve güzel geldiğini söyleyebilirim. Mürdüm eriği ve bergamot hakim üst notalara. Parfüm bir süre geçip orta notalara geldiğinde, tatlılığını artırıyor. Burada kokunun ana karakterini oluşturan tütün ve tütsüyü alabiliyoruz. Daha çok tütün. Buradaki tütün kullanımına bir parantez açmak istiyorum. Meyvelerle birlikte kullanılan tütün bana biraz nargile tütünlerini hatırlattı. Sert ve keskin bir tütün kullanımı yok. Son derece yumuşak. Alt notalarda ise kokuya sandal ağacı ve kuru meyveler ekleniyor. Böylece serüvenimiz sona eriyor.

Parfüm oldukça modern, hatta biraz piyasa kokusu bile sayılabilecek bir çizgiye sahip. Kalite hissiyatı buna rağmen oldukça yüksek. Bir yerlerden tanıdık gelen ilginç bir kokusu var. Kurutulmuş meyveler ve tütün ana karakteri oluşturuyor diyebilirim.

Dört mevsim kullanılabilecek, nispeten güvenli bir koku. Yaş grubu olarak ise, 35 yaşa kadar tüm erkekler kullanabilirler. Kalıcılığı orta. Farkedilirliği ise beni tatmin etti. Tatlı meyveler oldukça dikkat çekici olmuş. Bu yönüyle başarılı buldum. Özellikle tende kalan kokusu oldukça çekici.

Şişe tasarımıyla da Gucci Pour Homme'a göz kırpıyor. Ya da Gucci iki yıl daha sonra çıktığı için, Gucci Michael'a göz kırpıyor da diyebiliriz. Gözlerden kaçmadı yani. Yalnız Gucci Pour Homme'daki kadar net bir içki teması olmasa da, biraz içkimsi bir tarzı da var kabul etmeliyiz. Şişe tasarımında bunu da göz önünde bulundurmuş olabilirler. Bir şişesini edinebileceğim kokulardan biri oldu Michael. Bu bile  bence büyük başarı.

Parfümde bir imza parfümü havası sezdim. Pek çok konsepte uyabilecek yapısıyla ilgimi çektiğini itiraf etmeliyim. Spor giyimle güzel duracağı gibi, resmi kıyafetle de çok kötü durmayacaktır örneğin. Bu tarz moda markaları genelde başarısız parfümlere imza attıklarından, beklentimi oldukça aşan bir koku oldu. Taklit edilmeye de çok yatkın bir tarzda olduğunu eklemeden geçmeyelim. Açık parfümcülerin gazabına uğrayabilir ya da uğramıştır bile kim bilebilir. Bana tanıdık geldi çünkü.

4 yorum:

  1. İnceleme için teşekkürler. Piyasa kokusuna yakın ve 35 yaşına kadar herkes kullanabilir demeniz ilgimi çekti. Benim aklımda bu koku biraz eski kafa ve yaş olarak da daha olgun olarak kalmış. O halde 25-30 yaş arası bur kimse güvenle alıp kullanabilir. Değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı meyveli yapısıyla kesinlikle pek çok şekilde kullanılabilir. Gencim kullanamam, fazla ihtiyarım gibi ön yargılara hiç girmeye gerek yok. Herkese uyacaktır. Son derece nötr bir koku bu açıdan.

      Sil
  2. Piyasa kokularindan hangilerine benziyor mesela ?

    YanıtlaSil