17.01.2014

Imaginary Authors - Cape Heartache



Az bilinenlerden..
Çilek.... Yaz meyvelerinin en mutluluk vereni. C vitamini kaynağı.Toprağa bir düştü mü patır patır yayılan arsız bitki. Önünü alamazsınız. Yılda yedi kere çiçek açtığı için yediveren ismini almış bir gül cinsi vardır. Bunun dışında bazı çileklere de Anadolu'da yediveren denmektedir.. Mis gibi de kokar. Hayatının herhangi bir döneminde çileği bağından toplayanlar için vazgeçilmez bir kokudur çilek kokusu.

Çilekten elde edilen koku ise, şekerli,keskin, son derece feminen ve aslına bakarsanız hafiften itici bir kokudur. Meyvesini kokladığımızda aldığımız kokudan biraz farklıdır. Bu yüzden bir parfümde çilek kullanmak da oldukça risklidir. Imaginary Authors, fazla bilinmeyen, Amerikan merkezli bir parfüm markası. Kurucuları ise Josh Meyer. Çiçeği burnunda markamızın 2013 yılında piyasaya sürdüğü Cape Heartache çilek temasının işlendiği uniseks bir koku. Peki böylesine riskli bir kompozisyondan alnının akıyla çıkabilmiş mi bu yeni marka? Gelin birlikte bakalım.

Koku odunsu-aromatik olarak sınıflandırılmış. Doğru bir sınıflama. Açılışta karşımıza kirli dumansı ve odunsu bir çilek kokusu çıkıyor. Tatlılığı müthiş ayarlanmış ve inanılmaz şekilde hafiften maskülenlik barındıran bir açılış. Çilek baskın bir parfümden beklemediğim bir erkeksilikle karşılaştım. İyi ayarlanmış tatlılığın da bu işte parmağı var elbette. Açılış çok canlı hoş ve oturaklı. Orta notalarda devreye çam ağacı giriyor. Odunsu bir his mevcut aynı zamanda. Açıklanan notalarda, California ladeni gibi tuhaf tuhaf bitkiler var. Odunsuluğun kaynağı muhtemelen bu keresteler. İlk defa karşılaştığım oldukça farklı bir odunsuluk hissediyorum. Hafiften yanık, belki biraz burun büken tarzda mı desem emin değilim ama orta notalar da fena değil. Bayık bir reçine kokusu yok. Çilekle harmanlanmış güzel bir odunsuluk var daha çok. Reçine değil de, çam kerestesi kullanılmış gibi. Alt notalarda ise çilek tatlılığını ve keskinliğini oldukça arttırıyor. Bu kısım aklıma bebek mevlütlerinde dağıtılan çilekli kolonyaları getirdi. Sonları biraz basit kaçmış. Pek sevemedim. Sanırım feminenlik rahatsız etti.

İçeriğindeki "dağ sisi" denilen olay çok ilgimi çekti. İlk defa gördüğüm şeyler var parfümde. Bu çok hoşuma gitti. Kendine has bir dumansılığı var. Creed Aventus'taki gibi keskin bir is kokusu değil. Çileği, ormanı, ağaçları griye boğan kasvetli bir sis bu. Son derece yaratıcı. Büyüleyici olduğunu itiraf etmeliyim. Kokuda bir diğer dikkat çeken husus ise, daha önce değindiğim, iyi ayarlanmış feminenlik-maskülenlik değişimi. Hem erkek hem bayanlarda çok güzel duracak bir çilek kokusu mu! Aman Allah'ım... Ayrıca bir arada asla düşünmeyi akıl edemeyeceğim çam-çilek kombinasyonu da ortalığı bayram yerine çevirmiş.

Basit gibi görünen, ancak son derece karmaşık bir koku Cape. Beni çok şaşırttı. Şaşırtmaya da devam ediyor. Kalıcılığı muazzam. Farkedilirliği de gayet yüksek. Yalnız burada ince bir nokta var. Farkedilirliğini artıran o keskin çilek kokusu çok feminen. Yani etrafa yayılan koku biraz feminen. Burnumuzu parfümün kaynağına yaklaştırdıkça dumansılığı ve odunsuluğu biraz artıyor. Yani koku tam anlamıyla verimli dağılmıyor. Bunun sebebi çileğin çok saldırgan bir nota olması. Genel olarak koku performansı mükemmele yakın diyebilirim. 

Dört mevsim kullanılabilecek bir kokusu var gibi dursa da ben sonbahar kış aylarına daha çok yakıştırdım. Dumansı havasıyla insana kasvet dinginlik ve ağırlık katacaktır soğuk havalarda. Biraz depresif mi ne bu koku?! Korku filmi gibi. Enteresan gerçekten. 

25 yaş ve üzeri kadın erkek herkese tavsiye ederim. Genel beğeniye uygun sayılabilecek bir kokusu var. Kimilerine biraz ağır ya da şekerli gelebilir yalnız son kısmı. Buna dikkat.

Şişe tasarımı biraz zayıf geldi. Merdiven altı parfüm üreticilerinin parfüm şişeleri ve etiketlerine benziyor. Daha elegant  birşeyler illa ki yapılabilirdi. Kokuyu deneyebilirseniz bir deneyin. Her parfüm Fransa'nın bağrından çıkacak değil ya :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder