19.01.2014

Amouage - Interlude Man





Kompleks, güçlü, elegant...
Amouage, arap menşeili, ağır ve sert parfümler üreten, kalburüstü bir niş parfüm evi. Belirgin bir tarz çizgileri var ve onun dışına pek fazla çıkmıyorlar. Kokuları genel itibariyle oldukça ağır, güçlü ve oryantal bir esinti sahibi oluyor. Amouage'ın 2012 yılında çıkarttığı Interlude ise, tütsü parfümleri için bir ders niteliğinde, iddialı bir parfüm.



Interlude, odunsu-baharatlı olarak sınıflandırılmış. Benim kişisel görüşüme göre, biraz gourmand bir havası da var kokunun. Açılışı son derece güçlü, biraz kuru bir şekilde yapıyor. Üst notalarda tuhaf bir bergamot, biber ve kekikgillerden oregano mevcut. Ben ona kekik diyeceğim. Oldukça benziyor kokusu kekiğe. Bu kısım biraz yağlı, alışması zor bir kısım. Parfüm çok sert bir karaktere sahip. Beğenmesi, beğenilirse de vazgeçmesi çok zor gerçekten. Orta notalarda parfümün ana karakterini oluşturan tütsü ve amber, yanında değişik bir reçine türüyle kendini gösteriyor. Yapışkan ve yağlı his oldukça yükseliyor. Koku tatlı tütsüler gibi kokuyor aynı.Biraz kuru, genizleri yakan, ama aynı zamanda koku karakteri olarak yağlı, anlatması oldukça güç bir yapıya sahip. Alt notalarda ise karşılaşması hiç sürpriz olmayan öd, odunsular(sandal ağacı), paçuli ve deri kendini gösteriyor. Son kısmını çok sevdim. Özellikle kendini fazla göstermeyen paçuli ve ödün yanında, biraz daha ön planda duran deri-sandal ağacı birlikteliği çok elegant bir hava katmış kokumuza. Bu kadar olgun, etiketinde yazan fiyatları hak eden ve ağırbaşlı bir koku ender rastlanılan bir şey. Değerini bilmek gerek diye düşünüyorum. Parfüm çok uzun müddet alt notalar ve tütsü karakterinde tende kalıyor. Kıyafetten ise çıkıp çıkmadığından emin değilim. Öylece kalıyor olabilir :)

Parfüm genel karakter olarak, güçlü, acı ve iddialı bir karaktere sahip. Tütsü sevenler için o kadar güzel bir alternatif ki, anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır. Bu tarz oryantal tütsü kokuları arayan pek çok insan olduğunu biliyorum. Fazla parfüm araştırmalarına gerek yok, tam karşılarında Interlude duruyor tüm ihtişamıyla. Piyasadaki yapay tütsü temalı kokulara arap tokadı niteliğinde bir çalışma olmuş.

Kalıcılık ve farkedilirliğe gelelim artık. Zaten yazıda da çaktırmadan bahsetmiştim ama koku performansı muazzam. Bir tam gün kendini hissettirebilen, bu hususta oldukça iddialı bir parfüm Interlude. Farkedilirliği de oldukça yüksek. Kıyafette biraz kuru ve acı şekilde kalabilir. Tende çok daha hoş duruyor belirtmeden geçmeyeyim.

35 yaşın üstündeki erkek arkadaşlara bu parfümü önereceğim. Daha gençlerde fazla oturaklı durabilir. Ben özellikle 30 yaşın altındaki arkadaşlarımızın daha canlı kokulara yönelmesi taraftarıyım. Bu parfüm onlara göre değil. Daha ne istediğini bilen, olgun erkeklerin kokusu Interlude. 

Dozajlamaya çok dikkat edilmesi gerekiyor. Kullanım mevsimi keşinlikle kış. Hatta soğuk kış günleri diyelim biz ona. Bunun dışında hiç bir tarihte kullanamazsınız zaten. Oldukça yoğun ve ağır bir yapısı olduğundan sıcak havalarda boğucu olacaktır. Kış kullanımında dahi dozajlama yaparken dikkatli olunmalı. Bence 2 uzaktan fısta tüm gün çok farkedilir ve şık bir kokunuz olabilir.

Son zamanlarda bu tarz kalıcı ve farkedilir, iddialı bir koku bakınıyordum. Interlude aradığım tarza oldukça yakın diyebilirim. Tütsüden pek haz etmeyen ben bile parfümü oldukça beğendim. Amouage'ın bu yeni parfümünde oldukça başarılı iş çıkardığını söyeleyebiliriz.

7 yorum:

  1. Kendi gibi fiyati da zalim. Ama kararlıyım Designer parfümler kesmiyor artık sıra INTERLUDE MAN'da.
    Ellerine, yüreğine sağlık güzel Kardeşim.

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık hocam, olması gerektiği gibi açıklamışsın.

    YanıtlaSil
  3. Harbi fiyati da zalim bir koku.Ama alinacaklar listesinin baslarinda

    YanıtlaSil
  4. Kokladığım en gösterişli parfümlerden biri amouage bu işi iyi biliyor

    YanıtlaSil
  5. Fiyatı nekadar acaba 50ml ? 100 ml? bilen arkadaşlar yazabılırlermı bide mağaza olarak sadece harvey demı satılıyor

    YanıtlaSil