15.01.2014

Atelier Cologne - Orange Sanguine

Doğal ve canlı bir deneyime hazır mısınız?

Bu sıralar ilgimi çekmeye başlayan bir parfüm markasıyla birlikteyim bugün. Atelier Cologne, daha çok, düşük konsantrasyonlu, fresh kokular üreten bir "kolonyacı". Tabi markanın yine de son derece iddialı konsantrasyonlarda kokuları da mevcut. Bugünkü konuğum başarılı bir narenciye kompozisyonu diyebilirim. Orange sanguine ismiyle niyetini belli ediyor aslına bakarsanız. Sanguine kan portakalının fransızcası. Koku da kan portakalı üzerine kurulu, başarılı bir koku.

Açılışta karşımıza yeni kesilmiş bir kan portakalı çıkıyor. Taze kesilmiş derken, şu kabuğundan fırlayan tozumsu, acı sudan bahsediyorum. O efekti gerçekten yaşatan, mükemmel bir açılış. Tam anlamıyla bildiğimiz portakallardan değil, kan portakalı kokusu hakim. Daha yoğun, belki biraz daha şekerli bir tat. Orta notalarda başlangıçtaki o acımsı his hemen kayboluyor. Kan portakalı tamamen kokuya hakim oluyor. Yanında başka turunçgiller de olabilir ancak onlar biraz daha geride duruyor diyebilirim. Koku pek değişmeden, başladığı gibi sona eriyor.

Koku genel karakter olarak inanılmaz doğal bir defa. Gerçekten bu açıdan bakıldığında çok iddialı bir yerlere koyabiliriz parfümümüzü ama tekdüzeliği biraz can sıkıcı. Hiç bir nota yok adeta. Bir insan yeni kestiği portakal gibi kaç defa kokmak ister düşünmeliyiz. Ama bu tazeliği ve doğallığı da kaç parfümde bulabiliriz, orası muamma.


İlkbahar-yaz aylarında, portakal özlemi çektiğimiz günlerde burnumda bu kokuyu hayal ediyorum da, gerçekten etkileyici olabilir. Koku tam bir yazlık. Ferah, taze ve yenilenmiş bir his veriyor. Kışın çok sıradan kaçabilir.

35 yaşa kadar, kadın erkek herkese çok yakışacak, genel beğeniye uygun bir yapısı var. Son derece modern kokmasının yanında kararında bir tatlılığa sahip. Dengeli bir görüntü çiziyor. Bu haliyle oldukça üstünde çalışılmış, derli toplu bir parfüm izlenimi uyandırıyor. Gerçekten de öyle.

Kalıcılık ve farkedilirlik konusuna gelelim. Kalıcılığı klasik bir yazlık EDT ayarında diyebilirim. Orta karar bir kalıcılık yakalanmış. Farkedilirliği de aynı şekilde. Aslında tene yakın durmuyor ancak bu kadar doğal bir kokunun parfümden geliyor olma olasılığı insanların aklına hemen gelmeyecektir. Bu doğal esintisi farkedilirliği biraz düşürüyor. Parfüm olduğu bile farkedilmeyecek kadar mükemmel doğallık bir yerde negatif etki etmiş sanki:) Neticede koku performansı bana biraz düşük geldi. Atelier Cologne, tarz olarak nispeten zayıf kokular üretiyor da olabilir pek tabii.. Dedik ya, kolonya markası bir yerde. biraz insaflı olmamız gerekiyor bu yüzden.

Performansına çok kafa yormadan, yaz aylarında bol bol sıkıldığında ve gün içinde tazelendiğinde dikkat çekici bir kokuya sahip olabiliriz. Özellikle kan portakalı seven insanların yüzünde gülümsemeye sebep olmak istiyorsanız Orange Sanguine size göre bir alternatif olabilir.

1 yorum: