7.12.2013

YS UZAC - Metaboles



Markanın hoş ve şık erkek parfümü.
Merhaba. Bugün YS UZAC'ın bir diğer parfümü Metaboles ile karşınızdayım. An itibariyle, parfüm evinin erkek parfümü diye çıkarttığı tek parfüm bu aynı zamanda. Hal böyle olunca insan nasıl bir şey çıkacağını oldukça merak ediyor. Hiç öyle maskülen bir tarafı yok baştan söyleyeyim. Yavaş yavaş parfüme göz atalım isterseniz.

Parfüm bizlere başlangıçta farklı ve çok hoş bir karşılama yapıyor. Itır ve nane yapraklarının hakim olduğu açılış son derece çiçeksi ve cinsiyetsiz geldi bana. Tertemiz, doğal, parlak bir açılış. Bayıldım. Orta notalarda bu açılış hafiften tatlanırken, birbirine karışan ıtır ve nane kokusu sanki bana biraz gül kokusunu anımsattı diyebilirim. İnsan kendini baharda çiçek açan bir bahçede gibi hissediyor. Çok hoş gerçekten. Orta notalarda domates yaprakları ve yanında da sakızımsı bir koku sağlayan meyankökü hakim. Bu kısım da kompleks bir kokuya sahip olsa da biraz kokuyu sıradanlaştırmış diyebilirim. Sürekli insana bir şeyleri anımsatan bir kısım. Alt notalarda biraz misk, yine az miktarda laden reçinesi ve biraz da vanilya ekleniyor kokumuza. Böylece son buluyor. Alt notaların tadını alamadan bitti gitti parfüm.

Bu kadar güzel bir kokuyla karşılaşmayı beklemiyordum açıkçası. Özellikle bir erkek parfümü için son derece kompleks ve katmanlı bir koku var karşımızda. Çok sık karşılaştığımız notalar değil içeriği. Hafif ve tatlı, çiçeksi tarzı mükemmel diyebilirim. Ne var ki bu şölen pek uzun sürmüyor..

Kalıcılık ve farkedilirlikte sınıfta kalıyor parfümümüz. Özellikle açıkhavaya çıkıyorsanız 1 saat sonra duyumsamanız çok güçleşiyor. Şaka gibi gerçekten. Böylesine güzel bir temayı bu kadar çabuk yitirmek ne acı! Keşke biraz daha benimle kalsaydı.

Yaş gözetmeksizin tüm erkeklere tavsiye edebileceğim bir kokusu var. Son derece güvenli ve şık. Modern ve canlı bir koku Metaboles. YS UZAC markası, koku güzelliğinde benim gönlümü kazanmaya başladı. Şu kalıcılık işini de çözebilselermiş, müthiş olacakmış.

Yüksek fiyatı ve düşük kalıcılığıyla bir tam şişesini tavsiye etmesem de, deneyim olarak kesinlikle kazanılması gereken bir parfüm daha. YS UZAC'ın incelediğim ikinci parfümü olan Metaboles'ten sonra radarlarımı markanın diğer parfümlerine çevireceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder