12.12.2013

Miller Harris - Citron Citron





İngiliz parfüm evinin ilk parfümü
Lyn Harris'in 2000 yılında çıkardığı Citron Citron, çiçeği burnunda bir parfüm evinin ilk gözağrısı olarak raflarda yerini almıştı. İlk deneyim olduğundan mıdır bilinmez, pek etliye sütlüye karışmadan ortaya bir ürün çıkartayım, piyasaya tutunayım diye düşünüldüğü her halinden belli kokunun. Ortalama üstü bir koku ve genel beğeniye çok uygun. Ayrıca uniseks olarak piyasaya sürülmüş durumda. m için aromatik diyebiliriz.


Açılışında son derece doğal bir limon hakim. Bu limon alışık olduğumuz ham, yeşil misket limonundan değil. Baya mutfaklarda, yemeklere kullanılan sarı limonun suyu gibi kokuyor. Son derece doğal, tanıdık ama bir o kadar da riskli. Bu koku doğrudan limon kolonyasını getiriyor çünkü akıllara. Bu kadar limon kolonyasına benzeyen niche parfüme az rastlanır heralde. Açılışta biraz da turunçgil kokusu alabilirsiniz. Orta notalarda biraz daha tatlanıyor parfümümüz. Limon sanki birden hamlaşıyor. Daha yeşil bir tema bizi karşılıyor. Hoş bir terse gidiş olmuş. İlgimi çektiğini söylemem gerek. Alt notalarda burnu hafiften zorlayan baharatlar devreye giriyor. Sediri de unutmamak lazım.

Koku hakkında söylemem gereken ilk şey, sıradan oluşu. Parfümde pek tercih edilmeyen, bir tarzı olsa da, insan ayatında son derece sıradan kaçacak bir koku. Limon her şeyi fazlasıyla bastırmış. Hal böyle olunca, kokuyu tanımayan kişiler için, kolonyadan bir farkı olmayacaktır. Peki kim kolonya gibi kokmak için niche parfüm alır? İşte bu soru benim için çok önemli. Ben almam mesela.

Kalıcılık ve farkedilirlik orta düzeyde. Açık havada biraz performansını düşük buldum. Ama burna keskin keskin bir limon kokusu geliyor. Daha kalıcı olabilirdi sanki. Yaş grubu olarak 20 yaş ve üzerini gösterebiliriz. Genel beğeniye son derece uygun bir kokusu var. Bu açıdan güvenli.

Evet marka genel kitleyi hedeflemiş. Güzel bir açılış yapalım, etliye sütlüye karışmayalım demiş. Bu koku ancak acemiliğe verilerek hoş görülebilir zira limon kolonyası kokusuyla niche dünyasında adı sanı pek duyulmazdı başka türlü.

Miller Harris kötü bir marka değil. Parfümleri ortalama bir kalitenin altına özellikle doğallık açısından düşmüyor ancak kendinden söz ettirmeleri için çok daha iddialı kokulara ihtiyaçları var bu bir gerçek.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder