19.12.2013

Maison Francis Kurkdjian - Oud Velvet Mood




Serinin son üyesi. Oud serüveni sürüyor...
Kurkdjian'ın Oud Mood serisinin üç üyesinden ikisini incelemiştik. Bugün sonuncusuyla beraberiz. Oud Velvet Mood.


Bu koku biraz daha oud karakterine yakın, cashmere mood'a son derece benzeyen bir koku. Aynı dumansılık burada da var. Belki biraz daha yumuşak. Velvet versiyonunda öd ağacına safran eşlik ediyor. Her Oud Mood parfümü farklı bir ikili-üçlüyle karşımızda. Oud hep sabit. Güzel deneyimler oldu ama itiraf etmeliyim. 

Açılışta sert ve dumansı bir öd-safran karışımı bizi karşılıyor. Tozu dumana katmışlar yine. Cashmere kadar olmasa da yine çok sert bir açılış. Pek çok kişinin sevmeyeceği cinsten. Orta notalar biraz gecikmeli olarak geldiğinde sert havayı biraz yumuşatan bir tarçın kullanımıyla karşılaşıyoruz. Çok baskın değil yalnız. Dumanlar arasında kalmış bir tarçın olabilir mesela. Biraz tuhaf olmuş. Safran falan derken ekşilik de hissediyor insan. O safranın saman benzeri kokusu eşlik ediyor tarçına orta notalarda. Öd yine bariz bir şekilde burnumuza vuruyor elbette. Alt notalarda biraz daha odunsu bir hal alan parfümümüz fazla değişmeden son buluyor.

Kalıcılık ve farkedilirliği yine mükemmele yakın. Üç parfüm de bu konuda eşsiz bir performans gösterdiler. Konsantrasyonları çok yüksek. Bunun payı var elbette.

Yaş grubu olarak ise, 30 yaş üstü erkeklere tavsiye ediyorum. Mevsim kış olmalı. Zaten yazın kimse böyle kokmak istemez. Çok ağır bir koku zira.

Tüm Oud Mood serisinde ve Oud'da yakaladıkları kadifemsi havayı da devam ettirmişler. Bu kadifemsi his parfümün doğallık ve kalite hissiyatına inanılmaz bir olumlu etki yapıyor. Söylemeden geçemeyeceğim. Yüksek fiyatına rağmen benzersiz yapısı ve kaliteli kokularıyla Oud Mood serisi kesinlikle iyi bir tercih olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder