5.08.2013

Maison Francis Kurkdjian - Oud




Merhaba. Bugün Maison Francis Kurkdjian Oud'u test ettim.

Parfüm, başlangıcını şekerli bir his veren öd ağacıyla yapıyor. Bu şekerlilik biraz bitkinin kendi özelliği. Şahsına münhasır değişik bir kokusu var bilenler bilir. Odunsu kokmayan nadir odunsulardandır. Kadife, iyi huylu, sakin. Öyle öd ağacı var, odunsu diye atladıysanız bu parfüme, kafaüstü yere çakılmanız yüksek ihtimal benden söylemesi.

Tam Kurkdjian parfümleri biraz birbirini andırıyor tezimi bir kaç parfümle güçlendiriyordum ki, Oud çıktı karşıma. Denediğim diğer Kurkdjianlarla hiç ama hiç alakası olmayan, farklı, oryantal bir koku.

Odunsu oryantal sınıfına sokabilirsiniz kendisini. Baharatlar da eklenmiş içeriğine ancak bize arkalardan bir yerlerden el sallıyorlar sadece. Sahneyi tamamen öd, paçuli ve safran paylaşıyor diyebilirim.

Mükemmel farkedilirlik buna derim işte. Tamam markanın tüm parfümleri kalıcı ve ben buradayım diyen cinsten anlaşıldı ancak Oud'un içeriğinde o kadar bıçkın delikanlılar var ki, tüm spot ışıkları birdenbire size dönüyor. Büyük övgüler alabilirsiniz bu kokuyla.

Tabi satın alırsanız...

Bu fiyatlara pek alınası değil açıkçası. Hedef pazarını doğu olarak belirlemiş firma anlaşılan. Normal standart parfüm fiyatlarının iki katından satıyor MFK bu kardeşimizi. Yani diyorlar ki, bu parfüme bir servet ödeyin ve biz size, size özel ve mükemmel bir koku verelim.

Yapısındaki elementlerden kaynaklı hafif ekşiliği pek sevmedim. Öd-paçuli-safran üçlüsü biraz t ozu dumana katmış görünüyor. Sedir ve baharatlarla biraz terbiye edilmiş kokumuza alt notalarda reçine ile bir güzel ayar verilmiş durumda. Hani bir müzik eserini bilgisayardan equaliser ile hale yola sokarsınız ya, aynı şeyi yapmışlar. Bir birisi, bir ötekisi ön plana çıkıyor. Mükemmel bir çalışma kimse inkar edemez.

Tam bir imza parfümü. Bu kokuyu alan herkes sizin varlığınızı görmeden hissedecektir. Başka hiç kimseden alamazlar bu kokuyu çünkü. Diğer Kurdjian'lar gibi kibar bir koku ama çok az daha kirli, biraz hayvansallık içeren versiyonu. Huzur dolu değil ancak zarif. Zarif ancak çok da itaatkar değil. Olması gerektiği gibi, olması gerektiği yerde. Asla sıkılmayacağınız bir tarzı var. Özel günlerde değil ben soğuk havalarda, özellikle kışın her yerde kendisini kullanırdım açıkçası. Yapısında yüksek elegantlık yok. Bir Lumiere Noire bu konuda ancak öyle 10 fıs sıkıp çıkılacak gibi bir şey de değil. 2 fısla gün boyu gümbür gümbür takılırsınız.

Aslında genele hitap edecek bir kokusu var gibi görünse de öyle olduğunu düşünmüyorum zira paçuli safran öd üçlüsünün herhangi birinden nefret eden pek çok insan olabilir. Onlar bu parfüme ısınmayacaktırlar. Zaten almaya karar vermeden kesin olarak deneyin!

Toparlayacak olursam beni mutlu eden bir deneyim oldu. Çok güzel bir koku gerçekten. Kalite hissiyatıyla, kalıcılığı, farkedilirliği ve koku güzelliğiyle dört dörtlük bir şaheser. Sorun herkes tarafından beğenilmeyecek yapısı ve fiyatı olabilir. Şahsen favori elementlerimi içermemesi ve aşırı yüksek fiyatı yüzünden almayı düşünmüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder