27.07.2013

By Kilian - Love



Bir erkek kadında ne arar...
Sadakat?
Sevgi?
Tutku?
Aşk?...

Hepsinden biraz öyle değil mi. En çok da aşk. Her şeyi içine alan, genel bir istek olurdu eminim. Peki aşkın önündeki engeller neler olabilir acaba? Gurur büyük bir engeldir örneğin. Pek çok konuda aşk ile çatışır. Bu çatışma tüm ilişkide yaşanır zamanla. Aşkın fiziksel kısmına göz atacak olursak, utangaçlık aşkın önünde büyük bir engel teşkil edebilir. Bazen bir şeyleri uçlarda yaşamak için, girişken, cesur ve biraz da fedakâr olmamız gerekir....

"Parfümlerin cinsiyeti yoktur" tezinin sahibi Kilian Hennessy, çıkarttığı bazı parfümlerin lansmanında cinsiyet kullanarak kendiyle biraz çelişmiş diye düşünüyorum.

Farkettiyseniz yavaş yavaş konumuza gelmeye başladık. Bugünkü konuğum Kilian niche parfüm evinin güzide parfümü Love. Aslında Love bir serinin adı. Ya da birkaç parfümün adında Love kelimesi geçiyor demeliyim sanırım ancak bu grubun don't be shy isimli üyesi(ki bugünkü inceleme konumuz kendisi) kısaca Love olarak anılıyor. Parfümün bayan parfümü olarak tanıtılmış olması bizi bir yanılgıya düşürüyor daha başlangıçta. İlk olarak şunu söylemeliyim ki, modern uniseks parfüm kavramına uyan, şahsına münhasır, ender parfümlerden biri var karşımızda. Bu parfümü kadınlar kullansın demek tek kelimeyle "haksızlık". Gayet erkek kullanımına da uygun uniseks bir parfüm kendisi.

Genel olarak bakıldığında şekerli, canlı bir gourmand olduğunu söyleyebiliriz Love'ın. Çiçeksi bir tema hakim yine aynı zamanda. Üst notalarında tatlı mı tatlı vanilyalı bir his var. Hafif yasemin belki, çok canlı. Ciklet gibi kokuyor ilk anda. Sonuna kadar da ciklet gibi kokusunu saklıyor diyebiliriz. Orta notalarda yasemin, zambak ve biraz da gül mevcut. Gül çok hissedilmiyor. Daha çok yasemin ağırlıklı çiçeksi bir koku diyebiliriz bu kısmına. Aşırı lezzetli ve mutluluk verici bir koku. Bu kısımdan itibaren koku iyiden iyiye tatlanıyor. Biraz bayıcı olduğunu söylemeliyiz. Dozaj sıkıntısı doğurabilecek bir parfüm Love. Alt notalarında Vanilyalı, biraz pudralı misk var. Alt notaları da başarılı. Aslına bakarsanız orta notalardan çok büyük bir farkı yok.

Parfüm genel olarak düz bir çizgide ilerliyor. Biraz daha sürprizlerle dolu olsaydı çok canlar yakabilirdi. Bu haliyle bile yeterince ilgi çekici. Bir erkek kullandığında, kadınların başını döndürebilir. Onlar için tasarlanmış, onların beğenisine sunulmuş bir üründen bahsediyoruz nihayetinde ben o kadar emin olmasam da. Gerçekten bu konuda çok iyi olacağını düşünüyorum.

Kalıcılığı iyi, farkedilirliği mükemmel. Tene hiç de yakın kalan bir tarzı yok. Her yerden ,bana birazcık ekşi vişneli sakız gibi gelen kokusunu almak mümkün oluyor. Bu açıdan da tam not aldı bizden diyebiliriz.

Yaş grubu ya da cinsiyet belirtemeyeceğim ancak 35 yaşın üzerine tavsiye etmem. Biraz ciddiyetsiz durabilir söylemedi demeyin. Bu parfümün olayı bu zaten. Sınırları aşmak. biraz salaş takılmak. Uslu bir romantiğin kokusunu arıyorsanız yanlış yerdesiniz. Bu parfüm baştan çıkartmak için. Kontrolü kaybetmek için.

2 yorum:

  1. Yazın akşam kullanımına uygun mudur?Yoksa bayar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serin bir yaz akşamında denenebilir ancak özellikle hareketli mekanlara gidilecek olursa pek de başarılı olacağını zannetmiyorum. Rahatsız edebilir zira bazen yoğunluktan dolayı baş ağrısı yapabiliyor.

      Dozajlama uygun olursa neden olmasın =)

      Sil