15.08.2013

Histoires de Parfums - 1725


Markanın ferah ve hafif, mevsimlik parfümü.
Daha önce parfümünü incelediğim bir marka olan Histoires de Parfums'ten bir parfüme daha göz atmak istedim. Biliyorsunuz ki markanın olayı, belirli tarihlerde doğmuş önemli şahsiyetlere ithafen parfüm üretmek. Bu sefer Giralomo Casanova'ya atfedilmiş bir parfümle birlikteyiz. 1725. Tüm dillerde çapkın kelimesinin alternatifi olan bir isme sahip olan kişinin nasıl bir hayatı var merak uyandırıyor doğrusu. Ben Casanova'ya çok derinlemesine dalmayıp direk parfüme geçmek istiyorum.

Benim şahsi görüşüm odur ki, parfümün Casanova'lıkla, çapkınlıkla pek bir alakası yok. Aksine bende büyük bir çoğunlukla dinginlik sağladığını söylemeliyim. Sadece bazı kısımları biraz zirzop diyebilirim.


Üst notalarda turunçgil(greyfurt) bergamot ve limon ile açılış yapılıyor. Bu sıralar denediğim tüm parfümler şans eseri hep bergamotla merhaba dedi bana. Üzülerek söylemeliyim ki aralarında en vasatı 1725 oldu. Yapay, rahatsız eden bir bergamot. Çok hoşuma gitmedi. Parfümün canlı sayılabilecek tek kısmı da zaten başı. Sonradan çok sakin bir şekle bürünüyor. Orta notalarda vanilyalı yumuşak bir lavanta çıkıyor karşımıza. Bu kullanım fena değil ancak parfümde bir karışıklık başlıyor bu anlarda. Tüm notaların birbirine girdiği bir kısım orta kısmı. Hal böyle iken orta notalarla pek fazla içli dışlı olamadan, odunsular ve bademin önderliğinde alt notalara geçiş yapıyoruz. Parfümün en güzel veya tek güzel denilebilecek kısmı da alt notaları. Bademi çok severim o yüzden olabilir. Çünkü parfümde kullanımı o kadar da başarılı değil. Seçim güzel evet ama kullanımı biraz sıkıntılı olmuş. Marketlerde satılan bademli sıvı sabunları andırdı bana bu koku. Yine de sevdim.

Kalıcılık ve farkedilirlik her zamanki gibi "çok kötü". Histoires de Parfums bu işe bir çare bulmalı. Denediğim ikinci parfümleri de bu konuda sınıfta kalıyor. Çok çabuk uçup giden ve tene yakın kalan tarzıyla bu parfüm kalıcılık seven arkadaşlarımızı çok üzecek gibi duruyor.

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Türkiye'de satış fiyatı 60ml-270Tl  civarında olan bir parfüm kalitesinde değil parfümümüz. Tamam bazı markaların bir iki parfümü çok başarılı olmayabilir, yine bir ikisi kalıcı da olmayabilir ancak Histoires de Parfums, kalıcılığı sıfır, koku kalitesi de ortalama olan parfümlerine çok fazla fiyat biçmiş. Bu fiyatlara alınabilecek alternatifleri düşündükçe üzülüyor insan.

Her yaş grubuna ve iki cinsiyete de uyacak bir yapısı var. Daha çok ilkbahar yaz aylarında tercih etmenizi tavsiye ederim. Benim tahminim, herkese ve her yere uyacak ortalama bir parfüm yapmak istemişler. Kimseyi küstürmeden bir şeyler üreteyim derken kimseyi de tam tatmin edememe durumu sizin anlayacağınız.

2 yorum:

  1. Koku güzelliği çok iyi bana göre,de sıkıntısı çok çabuk pılıpırtı toplayıp evi terk ediyor..Kalıcılık biraz adam gizi olsa yinede şişesi alınası bir koku..

    YanıtlaSil
  2. güzel parfüm şu an kullanmaktayım çok ilgi çekiyor bilgilerinize

    YanıtlaSil