11.07.2013

Charriol - Royal Leather




Bugün değişik bir deri parfümüyle karşınızdayım.


Charriol esasen mücehver,saat gibi aksesuarlar üreten bir marka. Bu markanın deri temalı Royal Leather parfümünü incelediğimizde, çok kompleks, karışık, kafa bulandıran enteresan bir deneyim yaşıyoruz.


Parfümün çok fazla rastlamadığım tuhaflıkta bir açılışı var. Safran, pembe biber, zencefil üçlüsüyle açılışı yapıyor. Bu nasıl bir üçlü böyle. Tuhaf, ekşimsi ama tatlı, rahatsız edici bir açılış. Bu üç güçlü ve farklı esans bir arada çok fazla kaçmış. Herkesin sevebileceği bir açılış olduğunu düşünmüyorum. Orta notalarda, parfümün ana teması olan deri, süsen, ve odunsular devreye giriyor. İçeriğinde iştah açıcı kuruyemişlerden bahsetmişler ancak ben pek ayırt edemedim hangisi olduğunu. Parfüm alt notalarda ise amber ve sandalağacı gibi odunsularla sona eriyor. Alt notalarını ve tende bıraktığı hafif ferah kokuyu beğendim. Biraz daha uslanıp, güzelleşiyor.

Parfümün genele hitap düzeyi çok düşük. Deri parfümü yapayım derken, fazla hayvansallıkla büyük risk almışlar ve bence bu parfümde bir şeyler eksik. Ya da fazla mı deseydim bilemiyorum. Mevsim parfümü desem değil, herhangi bir konsepte de sokamıyorum. Arada kalmış biraz. 

Bazı avantajları da var. Biriyle pişti olma ihtimaliniz sıfır. Fazla bilinen bir parfüm değil. Bu bir avantaj. Uzun süre kullanımda da fazla sıkmaz bu tarz parfümler. Her sıktığınızda farklı bir tat alırsınız karmaşık yapıdaki parfümlerden çünkü. Bu da bir avantaj. Yaz günleri haricinde her zaman kullanabilirsiniz. Açık havada çok daha iyi sonuç verecektir.


Güçlü bir parfüm. EDP formatında zaten. Kalıcılığı ve farkedilirliği muazzam. Bir kaç saat boyunca buram buram kokuyor.  Bu konuda kimseyi üzeceğe benzemiyor. Yaş grubu olarak 25 yaş ve üzeri herkes kullanabilir. Özellikle değişik bir deri parfümü denemek istiyorsanız bir bakmanızda fayda var.

Ulaşması, bulması, edinmesi zor bir parfüm. Ucuz da sayılmaz. Söylemeden geçmeyelim.


5 yorum:

  1. teşekkürler güzel inceleme olmuş açık havada dediğin gibi daha açılıyor parfüm..

    YanıtlaSil
  2. nereden bulacağız bu parfümü

    YanıtlaSil
  3. Yurt içi için biraz zor görünüyor. Amazon gibi uluslarası satış yapan sitelerden temin etmeyi deneyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  4. yurt dışından getirtmek sıkıntılı..malum yeni genelge var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki haklısınız. Varsa yurt dışındaki tanıdıklarınızdan isteyin diyeceğim ancak kör alışa uygun bir parfüm değil ve kolay bulunmuyor.

      Sil