7.07.2013

Aramis - Gentleman


Klasiklerin şöhretine erişmek zordur. Özellikle halef selef ilişkisi gibi bir durum varsa daha da zor...

Aramis, klasik parfümüyle yıllardır en çok satanlar listesinden inmeyen bir marka. Pek çok gencin, "baba parfümü" olarak tanıdığı bu şahesere yeni bir yorum getirdi marka. Aramis Gentleman. Yine eklediler şu centilmen erkek eklentisini bakalım ne olacak halimiz.


Parfüm odunsu-baharatlı olarak sınıflandırılabilir. Abisi Aramis Classic ile çok fazla benzer tarafı var. En büyük benzerlik elbette reçine temasının aynen burada da kullanılıyor olması. Ancak farklılıklar da yok değil. Açılışı karabiber, zencefil ile yapıyor. Mükemmel bir açılış. Çok sevdim. Son derece doğal, maskülen, modern. Aramis bize adeta bir ders veriyor. Sonradan çıkan parfümlerle rezalet işler çıkartan çoğunluğa bir gönderme bu. İlla batırmanıza gerek yok. İşte ufacık eklemeler ve mükemmel bir kompozisyon. Bu harika dinamik açılıştan sonra orta notalarda baharatlar iyiden iyiye kendini hissettiriyor. Bu andan itibaren artık Aramis imzası olan reçine kendini dipten dipten göstermeye başlıyor. Costume National' ın Homme'unda ve Aramis'in kendi parfümü Classic'te düştüğü hataya burada düşmemişler. Reçine tam dozunda. Dozu kaçtımı parfümün bütün benliğini ele geçiren bir şey bu reçine. Orta notalar da fena değil. Açılış kadar parlak olmasa da karakterini ve anlayışını muhafaza ettiğini söyleyebilirim. Alt notalarda ise yine reçine hakim bir odunsu bombardımanı söz konusu. Sedir başrolde. Bu kısımda tütün ve amber de hissediliyor. Laden reçinesi, tütün, amber gibi güçlü esanslar alt notaları çok zenginleştirmiş. Sonunu da gayet beğendim. Aslına bakarsanız son kısımları biraz daha geleneksel olmuş diyebiliriz. O spor tarzından çok az da olsa uzaklaşıyor bu anlarda.


Kalıcılık ve farkedilirliği oldukça iyi. Bu dinamik ve spor yapısı ile Aramis'in bir parfümünü yazın da kullanma şansına erişebilrisiniz. Serin yaz akşamlarında çok güzel gidiyor gerçekten. Çam ağacı hastası bir babanız varsa ona en güzel hediye bu olurdu sanırım. Hem kendini genç hissedecektir.=)


Yaş grubuna gelecek olursak, Aramis Classic'ten farklı olarak, 20 yaşın üzerinde, biraz daha ağırbaşlı bir parfüm kullanmak isteyen herkese önerebilirim. Ne tam eski kafalı, ne modern ,feminen, tatlı erkek parfümlerinden. Tam kararında tam bir erkek parfümü.



Tasarımı çok göz doldurmuyor. Klasik Aramis tarzı. Hep aynı zaten. Artık markalaşmış bir tarzları olduğu için şişe tasarımına bir şey demek istemiyorum. 



Bayanların çok seveceği bir tarzı olduğunu söyleyemem. Bayanlar erkekte koklamayı değil de, erkekler bu kokuları kullanmayı çok sever genelde. Yine de hanımefendilerin de tahammül edebileceği bir yumuşaklığa çekilmiş diyebiliriz. Eğer ilgi çekmek istiyorsanız pek başarılı olamayabilirsiniz. Ancak karakterli bir koku olduğu da bir gerçek. Ofis kullanımına uygun. Resmi bir kıyafet tarzına çok yakışacaktır. Özellikle yaşınız da biraz gençse tadından yenmez. Benden söylemesi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder