12.06.2013

Jil Sander - Sun Men Fresh



Yaz sıcaklarının ülkemizi etkisine aldığı günlerde insanlar, ferahlamak ve biraz tatil yapabilmek adına tatil beldelerine akın ediyorlar. Güzel ülkemizin güzel sahilleri şu günlerde cıvıl cıvıl bir hal almaya başladı. İnsan tüm kış boyu özlemini çektiği bu tatil günlerine kavuşmaktan büyük mutluluk duyuyor doğrusu.



Yazlık parfümler vardır biliyorsunuz. Ferah, insanı baymayan, hafif kokulardır bunlar. Bugün yine bu tarz yazlık bir koku ile karşınızdayım. Jil Sander, Sun serisinin çok sıcak yaz günlerine göz kırptığını söylemeliyiz başlangıçta. Bu serinin özelliği yazı çok güçlü şekilde çağrıştırması. Parfümümüze geçelim.

Açılışı güzel bir turunçgille yapıyor parfümümüz. Yalnız bu turunçgiller hafif vanilyalı bir durumda karşımıza çıkıyor. Nasıl söylesem, turunçgillerin o keskinliği fazla ön plana çıkamıyor diyebiliriz. Tatlı,kremsi bir turunçgilden sonra, yapay bir hindistan cevizi kokusu ağır basmaya başlıyor. Burada parfüm iyice kremsi bir hal alırken o meşhur güneş kremi kimliğine bürünüyor. Evet. Kesinlikle yazın kullandığımız güneş kremleri gibi kokuyor. Alt notalarda hafif baharatlı odunsularla parfüm son buluyor.Sonlarına doğru takındığı hal pek hoşuma gitmedi. Genzimi rahatsız eden bir tavrı var bu en son halinin. Pek beğenmedim. Hindistan cevizinin o yapay hali burada aşırı baskın. Odunsularla birlikte bu rahatsız ediyor olabilir.

Parfüm Sun serisinin fresh versiyonu. Bu versiyonda o güneş kremi kokusuna biraz akuatik bir hava katılmak istenmiş. Pek başarılı bir entegrasyon olduğunu söyleyemeyeceğim ama anlatılmak istenen anlatılmış diye düşünüyorum. Sanki içine deniz suyu kaçmış güneş kremi gibi tuhaf bir kokusu var. Yaz aylarını,sahilleri mükemmel bir şekilde hayal ettirebiliyor bize.

Parfümün kalıcılığı mükemmel. Farkedilirliği başlarda yüksek,ilk 2 saatten sonra biraz düşüyor ancak halen farkedilir. Şimdi iddialı bir cümle kuracak olursam, bugüne kadar tenimde en uzun süre kalmış yaz kokularından birisi oldu. Nasıl başardılar bilmiyorum ancak 1 tam gün boyunca kokuyu almaya devam ettim. Fresh versiyonuna özel bir durum olabilir bu.

Yaş grubu söylemek istemiyorum. Bu parfüm her yaşa uyacaktır. Hedeflediği yer zaten kumsal olduğundan, yaşla alakası olmayan bir hakimiyet sağlayabilir bu parfüm.

Yazlık parfümleri çok soğuk kış aylarında kullanmak pek mümkün olmasa da iyi kötü idare edebilir pek çoğu. Neden sıktın demez kimse ancak bu parfüm biraz bu konuda diğerlerinden ayrılıyor. Bunu yaz mevsimi dışında kullanmanızı cidden tavsiye etmem. Kışın ortasında güneş kremi gibi gezmeniz çok abes durabilir.Netice itibariyle bu fresh versiyonunu gerçekten beğendim. Hindistan cevizine aslında zaafım vardır ancak bu parfümde kullanımı oldukça yapay olduğu için pek karar veremedim bu hususta.

Kör alışa uygun bir parfüm ancak tam nerede kullancağınıza da bağlı biraz. Eğer yaz günleri dışında kullanmak için alacaksanız, karar vermeden önce gidin bir deneyin. Vazgeçersiniz zaten. Yoksa kokusu son derece genel beğeniye uygun ve güvenli bir koku. Yaz günlerinde güzel bir alternatif olarak önerebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder