6.12.2013

Miller Harris - Terre D'iris


Figue Amere'den sonra Miller Harris markasını da kıskacıma almış bulunuyorum. Dengeli ve hoş tarzıyla ilgimi çeken bir parfüm olmuştu zira. Bugün ise sırada markanın başarılı bayan parfümü Terre d'iris var. 




İrisi artık hepimiz aşağı yukarı tanıyoruz. Özellikle Christian Dior Homme ve Homme Intense parfümlerinde irisin mükemmel bir şekilde kullanıldığını gördük. Terre d'iris'te de yine hoş bir iris kullanımı genel olarak dikkat çekiyor.Hemen parfüme geçmek istiyorum.



Açılışında acımsı bir portakal ile bergamot mevcut. Bergamot tuhaf bir ferahlık vermiş. Pek hoşlandığımı söyleyemem. Bununla beraber yine rahatsız edici bir sabunsuluk var. Açıkçası başlangıcı çok dağınık geldi parfümün. Parfüm kendi içinde kararsız sanki. Tarzını ortaya koyamıyor. Orta notalarda neyse ki sabunsuluk kayboluyor ve koku adeta çayın dinlenmesi gibi dinlenmeye başlıyor. Notalar yerli yerine orta notalarda ancak oturabiliyor. Orta notalarda bu turunçgil tarzına biraz beyaz çiçekler ekleniyor. Hatta portakal çiçeği de var diyebiliriz. Son derece kadınsı hoş ve kibar. Hatta taptaze. Miller Harris bu doğallık işini beceriyor sanırım. Tam böyle düşünürken parfümün alt notalarına geçiyoruz. Sözümü geri almak istiyorum. Alt notalarda fazla değişim göstermese de, biraz daha tatlanıyor parfüm. İrisin eklendiği bu son kısımda müthiş bir yapaylık var. Çok daha iyi bitebilirdi serüvenimiz. Alt notaları hiç beğenmedim. 



Belki bu parfüme uniseks diyebiliriz ancak orta notaları çok feminen. Bir erkeğin kullanabileceğinden biraz daha fazla korkarım. Genel olarak dağınık tarzıyla benim kalbimi çalamadı ne yazık ki.



Dört mevsim kullanılabilecek güvenli bir kokusu var. Özellikle 25 yaş ve üzeri bayan arkadaşlarımıza yakışacaktır. Saldırgan bayan parfümlerinden sonra, yumuşak dokunuşuyla bir nebze öne çıkabilir.



Kalıcılığı ve farkedilirliği orta. Bek öyle saldırgan değil. Tene yakın kalıyor. Yine de çok üzeceğini sanmıyorum. Kibar bir parfümden daha fazlasını beklemek haksızlık olur.



Figue Amere'den sonra biraz hayal kırıklığına uğradığımı söylemeliyim. Sanırım bu markanın bayan parfümü olarak çıkarttığı kokularından uzak duracağım. Daha önce söylediğim gibi erkek kullanımına orta notalarından dolayı pek yakın bulmadım kokusunu. Kullanan erkek parfümseverler de olacaktır elbette. Onlara da saygı duyarım zira kimse neden kullandın demez diye düşünüyorum. Bakıldığında, nota nota farklı karakterlere bürünen bir koku ile karşı karşıyayız. Bu kadar doğal bir aromayı nasıl böylesine çabuk yitirir aklım almıyor. Biraz arada bırakan parfümlerden bir tanesi oldu bu da.



Sonlarda ortaya çıkan yapaylık ve başlangıcındaki dağınık tarzı hariç iyi bir parfüm Terre d'iris. Genel beğeniye uyacak yapısıyla iyi bir hediye olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder