9.05.2013

Hugo Boss -Boss

                                          

Hugo Boss markası kozmetik alanında çok dengesizlik gösteren bir marka. Kimi parfümleri çoğunlukça beğenilip tutulsa da kimilerinden nefret edilir olmuş durumda.



Bizim konumuz Hugo Boss - Boss bottled. Ferah, hafif, biraz meyveli , baharatlı, risksiz bir koku. O kadar ki, bu kokuyu hiç duymamış olanlarınız bile ilk koklamasında " haa bu muu" diyecektir. Etrafınızda muhakkak kullananlar olmuştur.

Madem öyle vakit kaybetmeden parfümümüze geçelim. Açılışında elma ve tarçın ön planda. Eskiden çok beğendiğim ancak şimdilerde tabiri caizse "içimi kaldıran" bir açılış. Elmasındaki yapaylık inanılmaz rahatsız edici. Sonradan bu yapaylık hissi azalsa da asla yok olmuyor. Orta notalarda karanfil odunsu kokularla birlikte kendini hissettiriyor. Biraz da vanilya. Alt notalarda ise vanilyayla birlikte yine odunsular, misk ve amber mevcut.

 Esasen yazdıklarım,yazmadıklarım falan, çeşitli bir esans kombinasyonu var gibi dursa da parfümü kullanırken bu kokuların hepsini rahatlıkla alamıyorsunuz. Anlam veremediğim bir yapaylık tüm her şeyin üstünü az veya çok örtmüş vaziyette. Yine de yapısının yumuşak olması parfümü tahammül edilebilir, hatta sevilebilir kılıyor. 

Şişe tasarımını çok beğeniyorum. Sadelik ve kalite her zaman ilgimi çekmiştir. Şişe ve ambalaj anlamında Hugo Boss insanı memnun edecek kadar başarılı tercihler yapmış. İyi bir marka olduğunu hatırlamış adeta.

Tende etkili bir biçimde 3-4 saat kalıyor diyebiliriz ancak farkedilebilirliği oldukça düşük. Tene çok yakın duran bir hali var. Hele bir süre yalnızca bu parfümü kullanırsanız, sıktığınız zaman sıkıp sıkmadığınızı bile farketmemeye başlıyorsunuz. Bu biraz can sıkıcı olabiliyor tabi ki.

Bir de çok tercih edilen bir parfüm olması, tabiri caizse ayağa düşmüş olması da kendinden insanı uzaklaştırıyor. Piyasada Boss ile benzer fiyatlarda o kadar temiz kokular var ki tercih edilmesi biraz güç görünüyor. Sahte ve doldurma versiyonları da oldukça fazla. Zaten etrafta bu kadar çok duyumsamanızın bir sebebi de bu.

Bu kadar kötüledik, oldu olacak atalım çöpe şişeleri de öyle değil mi?

Değil tabi ki :)

Yumuşak ve uysal yapısıyla kadın erkek herkesin hoşuna gidebilecek bir parfüm Boss. Belki ortamın haşin delikanlısı yapmaz sizi ancak her zaman güvenli bir liman olacaksınızdır.

Uygun fiyatlara bulunabildiğinden dolayı iyi bir alternatif olabilir. 

Tatlı,vanilyalı,meyveli kokular hoşunuza gidiyorsa bir denemenizi tavsiye ederim.



1 yorum: